Riad Zepter

Riad Zepter je akýmsi prepojením medzi ľudstvom a prírodou. Pomocou neho môžete viesť zdravý spôsob života. Riad je vyrobený z najkvalitnejšej chirurgickej ocele. Tomuto materiálu sa prikladá veľký význam, pretože jedlo si uchováva všetky výživové látky aj po uvarení. V porovnaní s iným bežným riadom steny a dno sú hrubšie. Dno je najdôležitejšia časť riadu. Jeho viacvrstvové zloženie umožňuje varenie a dusenie bez vody, pečenie alebo vyprážanie bez tuku. Dno dobre akumuluje a rovnomerne rozkladá energiu či už na plyne alebo na inom tepelnom zdroji. Teplo prechádza celou nádobou- riadom. Jedlo sa neprichytáva, neprilepuje a čo je dôležité, úchytky riadu sú stále studené. Nemusíte používať žiadne chňapky na prekladanie. Na pokrievke riadu je termokontrolka - termostat, ktorý ukáže správnu teplotu. Ak viete akú máte teplotu, budete vedieť aj správne variť. Kontrolujete iba čas varenia. Kontrolka má tri poľa a to žlté, čo je izbová teplota. Potom zelené a červené políčko. Ak kontrolka prichádza do zeleného poľa je hrniec pripravený na verenie. Príkon energie znížte a môžete začať s varením. Počas varenia udržujte kontrolku v zelenom poli. Ani pri bežnom varení sa nemusíte báť ak ručička zájde do červeného políčka, signalizuje vám, aby ste stiahli prívod energie. 

 

 

Z riadu je najviac využívaný komín, ktorý pozostáva z veľkej nádoby /hrniec/, malej nádoby / hrniec/, cedáku a kombi misy.  Všetko sa ukladá na seba a varí sa v ňom /komíne/ na jednom horáku. Veľmi praktický je aj wok. V týchto hrncoch uvaríte všetko. Počnúc polievkou, následne čínou, vyprážanými fašírkami, rezňom, či zeleninovým jedlom. Presvedčte sa sami.